Trash the dress på hästrygg

Igår, söndag den 29 juni, hade jag det stora nöjet att fotografera en av mina brudar, Josefin, i en lite mindre välpolerad miljö än under henne och Jonas bröllopsdag i början av maj. Vi gjorde vad vi kallar för en Trash the dress, fast egentligen så förstör vi inte klänningen, utan den blir lite smutsig och dammig, men med lite omvårdnad så är klänningen som ny igen.

Josefins pappa tränar travhästar i Höglandsnäs utanför Piteå och har ett tjugotal hästar i sitt stall, en del av hästarna är riktiga kändisar (för de som kan travhästar). Josefin hade valt ut en av hästarna som hon ville rida, en väldigt charmig dam, som var som klippt och skuren för att bli riden av en vacker brud i vit klänning. 

Vi tog några bilder i stallet först, sedan blev vi bjudna på lunch av Josefins mamma (hela familjen var samlad, men Jonas ville inte vara med på bild, så han fick vara barnvakt istället). Efter goda hamburgare och korv så sadlade Josefin upp och travade runt en rundbana runt flera inhägnader. 

Nu visar jag inte alla bilder, då det är en otrolig massa bilder som måste bearbetas och jag ligger lite efter med mina bröllop. Men jag har kommit på att hästar är precis som katter, extremt nyfikna och hästarna ute i hagarna följde våra förehavanden intensivt. Alla hästar var sååååå charmiga och gosiga (jag fick faktiskt några hästpussar också!).

Till min hjälp hade jag min mor som assistent (hon fick köra bil, hålla i reflektorer, mata hästar med bananer, och annat sånt) och dessutom tog jag med mig min kompis Maria Fäldt, som är en duktig fotograf också (och som jag trodde skulle uppskatta att komma och “leka” med mig). Maria fotade några “behind the scenes” när jag jobbade, så ni får ett smakprov här hur det kan se ut. Själv blev jag väldigt full i skratt när jag inser att jag sällan faktiskt står upp.:D

Tack Josefin, Jonas och förstås era barn, Josefins föräldrar och de otroligt trevliga stalltjejerna för att ni tog så väl hand om oss och för att vi fick en otroligt härlig dag ute i solskenet!

Josefin Sandlund - Vad otrligt häftiga bilderna blev !!! Ja det var sååååå himla roligt att få vara med om en sådan här grejj, speciellt ridningen…. Kramar Josefin

Maria Fäldt - Halloj!
Kul att få se delar av resultatet redan. Toppen. Mina personliga favoriter är de första tre (strukturen är jättefin) samt de svartvita ridbilderna (allra mest den vänstra). Ser fram emot ännu fler. Själv har jag bara lyckats prestera en lätt drömsk ridbild än så länge. Har man semester så har man … :-) Kram, Maria

AnnaKK - Det här var de coolaste bilderna jag har hittat på nätet idag!

Outstanding!!! :-)

Jonas - Jättefina bilder, Petra. Får jag fråga vilket objektiv du använde på bilderna i stallet (De du är med på)?

Petra - Hej Jonas! Du får nog fråga Maria Fäldt om det, då det är hon som tagit de sista två bilderna på mig. Hon fotar Nikon, så jag vet inte så noga vad det är.

Jonas - :) Nej, jag menar alltså vad du har för objektiv på DIN kamera. De två sista bilderna.

Linnea - Underbara bilder! :-)

Din e-postadress är aldrig publicerad or delad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*

Det blev fel när du la in din kommentar. Försök igen.

A r k i v
B l o g r o l l
F o l l o w   m e