Äntligen är köket (nästan) klart!

Vi började i somras med att fixa upp vårt gamla kök som har rötterna från någon gång på 1970-talet (huset är från 1963). Det kändes härligt att fundera på hur man skulle pigga upp köket och ändå behålla den gamla layouten, eftersom vi inte ville röja för mycket och inte ha ett fungerande kök under många månader.

Vi valde att köpa nya köksluckor från Härjedalskök och montera på de gamla stommarna. Sedan var det mest att måla och dona. Snickaren som installerade köket hjälpte oss också med lite andra arbeten, vilket kändes skönt, då det blev proffsigt gjort!

Vi målade taket, tapetserade om väggarna, satte nytt kakel, bytte vitvaror, bänkskivor och vattenblandare och la nytt golv. Köksluckorna gör att det blir lite varmare än det kliniska vita och gråa, och luckornas färg heter passande nog Renlav (man bor ju ändå i Norrbotten!).:D

Här nedan visar jag först det nya köket (det gamla är så fult att jag inte vågar visa det förrän ni klickar på de mindre bilderna), sedan följer det gamla köket och hur rörigt det såg ut under tiden vi bytte luckor och vitvaror.

En ganska fantastiskt förvandling, eller hur?

Som ni ser saknas det lite gardinstänger (och gardiner) och lite nya armaturer för bra ljus. Men jag tycker det är så stor skillnad nu att jag vågar visa upp det nya köket. Och ja, adventsstjärnorna kommer att plockas ner, men i brist på gardiner tycker jag de gör sig fint i köket som en liten färgklick!

av Petra Hall

visa göm 13 kommentarer

Catarina - Det är konstigt att vitmålat trätak är det vackraste man kan ha när omålat furutak är det fulaste och tyvärr det vi har idag…
Det blev jättefint.
Tur att målaren kommer till veckan annars skulle jag bli grön av avund ;)

Pia - Men Pluttan! Så fint det blev! Vill du ha hjälp att sy gardiner så är det bara att du hör av dig :) . Kram/Pia

Micke - Blev ju knappt synbar skillnad.. NOT!
Skitfint! Var hög tid att ta ett ryck!
Vad har du plåtat med?

Gunnar Holmström - En skön ansiktslyftning av köket, som nu känns mycket större, luftigare och mer aptitväckande! Thitaree är djupt imponerad och ser fram emot att få komma och laga lite smarrigt thai-käk i den nya miljön. Grattis!!

Maria - Snyggt. Såååå himla kul med renovering. Eller, njae, kanske inte just själva renoveringen, men efteråt. =) Allt väl annars?

Monnah - Vilket lyft!

ele - Jättesnyggt. Så ljust med vitt tak också! Snygga moderna luckor som ändå är lite tidlösa så de funkar i många år. (kök vill vi ju inte bygga om för ofta :) )

emma - Men så fint det blrv och speciellt taket vilken skillnad :-)

Mia - Åhhh så fint det blev, jättekul med före- och efterbilder! Slank in från Susanne’s sida och är man här ska man kommentera. Nu ska jag kolla vidare på alla fina bilder du har!!

Mattias - Fantastiskt så kul att hitta det här på nätet. Ja, vi på HärjedalsKök byter köksluckor, lådsytem och garderober på gamla kök. Ofta har vi svårt att visa förvandligen, men du har verkligen gjort det fantastiskt.

/Mattias, HärjedalsKök

Mattias - ….glömde skriva att du tar fantastiska bilder.

/Mattias

Petra Hall - Mattias, vad kul att ni uppskattar dokumenteringen. Det var jobbigt när det höll på, men klart roligare när det var klart! :)

Lasse - Vilken skillnad! Bara att måla taket gjorde köket 20 år yngre.

Din e-postadress är aldrig publicerad or delad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*

Det blev fel när du la in din kommentar. Försök igen.

A r k i v
B l o g r o l l
F o l l o w   m e