Klubbmästerskap är kul!

Ja, jag erkänner att jag tycker om att vinna. Det är nobelt att säga att det är nog gott att delta, men att vinna är ännu lite sötare ändå.

Nu har jag gått och vunnit “hela konkarongen” som det heter. Dvs förra gången jag postade om klubbmästerskapet i Luleå Fotoklubb, så berättade jag att jag placerat mig på 3:e och 11:e plats. Men då glömde jag att nämna att det inte var för hela klubbmästerskapet, utan bara i första omgången (KM1). Då var det sant att det var kul att placera sig, och inte komma först. Men…

Andra omgången avgjordes nyss, och där gick det ofantligt bra för mig. Så bra att jag vann hela klubbmästerskapet i den digitala klassen. Och tro mig, det var en fantastisk konkurrens. Många riktigt bra bilder som jag själv skulle valt som vinnare.

Jag vann inte bara andra omgångens klubbmästerskap (KM2) med att knipa förstaplatsen, utan två andra bilder placerade sig så bra att jag totalt vann hela klubbmästerskapet med högsta sammanlagda poäng i digitalklassen.

Det var Gällivare-Malmbergets fotoklubb som bedömde andra omgångens bilder och jag skriver här ner de omdömen jag fick. De fem högst placerade bilderna fick nämligen enskilda domares bedömningar, inte bara en sammanlagd sammanfattning av de 15 bästa bilderna.

Så utan att dra ut på det så mycket längre…:D

KM2 – 1:a placering, Mammas flicka.

Motivering:

D1: Vad tänker flickan på? En berättande bild som lämnar mycket åt betraktaren att fylla i själv. Tekniskt väl genomförd. Stör mig lite på det stora ljusa fältet nere till höger. I alla händelser en vinnarbild.

D2: Det varma mjuka ljust harmonierar så väl ihop med den lilla flickans gestalt. Kontakten mellan flickan och föräldrarna är fint uttryckt. Dock kunde bilden beskäras till höger så att det vita räcket inte är så dominerande. Trost det en vinnarbild.

D3: Här har fotografen använt sig av skärpedjupet på ett föredömligt sätt. Blicken fastnar direkt på flickan för att sedan följa hennes blick mot brudbuketten. Här får man sammanhanget presenterat för sig, vilket förstärks av ringkudden som även den är i fokus. Bilden är vacker och välkomponerad samtidigt som den berättar en historia som betraktaren i sin fantasi själv kan skapa. Finns det en dröm i den lilla flickans ögon att själv stå där en dag, eller är det otålighet som syns, en vilja att få det snabbt undanstökat? En bild som räckte ända fram.

KM2 – 3:e placeringTrapphuset.

Motivering:

D1: Härligt linjespel som leder in mot modellen. Varma färger som balanserar väl. Lite konflikt i uppmärksamhet mellan modellen och fönstret.

D2: Bilden lever på det varma softade ljuset som så fint modellerar fram formerna i kvinnans hud och i kläderna. Kompositionen med det lågt placerade huvudmotivet gör bilden spännande och intressant. Synd bara att fönstret upptill i bilden känns nog så dominerande.

D3: En väldigt vacker bild med en härlig färgton. Jag gillar hur ljuset faller på modellen, samt hur linjerna leder blicken till henne. Bilden är väldigt välkomponerad vad gäller var modellens ögon hamnar, dvs i det gyllene snittet, samtidigt är just kompositionen bildens svaghet då den känns för tight både upptill där fönstret tangerar bildkanten samt nedtill där trappen får för lite plats.

KM2 – 4:e placeringSkuggspel.

Motivering:

D1: Intressant motiv med ett spännande skuggspel. Det hårda ljuset och rekvisitan för tankarna lite till Hitchcock. Fläckarna på golvet och väggen ger en känsla av ett gammalt slitet hus. Tekniskt väl genomförd.

D2: Svartvita bilder mister aldrig sin skönhet även om dom kommer i bakgrunden av de populärare färgbilderna. Liksom den förra bilden lever den här på ljuset som på ett så fint sätt tar fram skuggspelet. Här i denna bild får det stor betydelse, väl framtaget av fotografen.

D3: Spännande bild som väcker funderingar kring vad fotografen tänkte när han tog bilden och vad han vill förmedla med denna. Bilden känns dock för tight i vänsterkan där delar av kjolen hamnar utanför bild samtidigt som skuggan tangerar bildens högerkant.

Rätt fina kommentarer skulle jag vilja säga!:D

Och nu har jag även fått tag i motiveringen av de bilder jag tävlade med i KM1, så jag tänkte posta bilderna igen och tillsammans med den motivering som Vännäs fotoklubb var så vänliga att ge mina bilder.

KM1 – 3:e placeringJimmy.

Motivering:

Mysig bild med ett annorlunda arrangemang. Ren och enkel, barnest min gör det där lilla extra som är så viktigt.

KM1 – 11:e placeringTina & Shem.

Motivering:

Glädjefylld bild som är fartig och bryter mot traditionella uppställningar. Skoskraporna störde oss lite men man kan inte få allt. Leendet vinner.

Rätt snälla kommentarer där också!:D

Så nu är jag alltså officiellt Luleå fotoklubbs klubbmästare i digitala klassen! YES!!!

Ja, jag kommer nog att försöka försvara min titel nästa år, men det kommer att bli tufft, för konkurrensen är otroligt god!

Fotograf OzDeleau - superfina bilder! stort grattis!

Susanne - Wow……mina favoriter är trapphuset o bebin.

Får jag fråga hur du satte belysning/inställningar på trapphusbilden?
Ger en magist 30-tals känsla…..

Hoppas du har det gott! =) Och njut av allt beröm!

Carola - Nej men har du tävlat med bilden med vår lilla Jimmy?! Och att det gick så bra =) Nu är han hela två år och ett riktigt charmtroll!

Din e-postadress är aldrig publicerad or delad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*

Det blev fel när du la in din kommentar. Försök igen.

A r k i v
B l o g r o l l
F o l l o w   m e