Igelkottar är söta

Vi har många trevliga besökare i vår trädgård. Bland annat har vi numer tre ekorrar och det nya tillskottet för i år är en massa igelkottar. Och jag menar verkligen massor!

Jag har tidigare bara sett en igelkott, som brukar sitta under buskarna, som sitter under vår rönn, som har två fågelmatare hängandes. Småfåglarna kommer och smaskar i sig solrosfrön på vintern, och på sommaren matar vi även våra ekorrar. Både fåglar och ekorrar sprättar omkring frön, så under buskarna hamnar resterna, som igelkotten har smaskat i sig.

Men nu har tydligen ryktet gått bland igelkottarna att det finns godis i vår trädgård, för idag slogs nog alla rekord. Vi har inte bara en igelkott på besök, utan fyra stycken! Vi ställde ut lite extra tallrikar med kattmat (torrfoder) och vattenskålar. Och där smaskar de i sig allehanda godis och dricker vatten. Hur sött som helst!

Lustigt nog låter katterna igelkottarna vara, och fluffar varken upp svansarna eller reser ragg, utan de sniffar lite på igelkottarna och sedan håller sig lite på avstånd. Kanske bra det, med tanke på vad som finns i pälsen på igelkottar.

Här är bilder på tre av igelkottarna som smaskar mat och dricker vatten. Den fjärde är lite mindre och lite mer blyg, men jag kanske fångar honom/henne på bild någon dag också.

ulrica - Katterna håller sig mer än gärna på avstånd ifrån igelkottarna, det ligger i deras gener. Dom vet vad både taggarna och all ohyra i igelkottarnas päls kan göra :(

Igelkottar är jättesöta, på avstånd. Dock så gör deras bajs skada på altanen, vi har haft jätteproblem med detta ett par år i rad. Deras bajs är så starkt så det blir som brännmärken i träet på altangolvet och det faktum att de dels skrämmer katterna och till slut hälsar på inomhus när ytterdörren står öppen gör inte igelkotten till något favoritdjur hos mig tyvärr.

Vi har skjutsat iväg igelkottarna som hälsat på hos oss, långt in i skogen och släppt av dom där för att dom inte ska hitta tillbaka. I år såg jag en i våra buskar men tack och lov försvann den under samma dag och kom inte tillbaka, inte än i alla fall.

kram Ulrica

Jeanette Danielsson - Riktigt söta gäster som du fått med på bild!

Anneli – A’la Foto - Jättesöta är igelkottarna! Jag gillar igelkottar…charmiga är de! Fina bilder på sötnosarna!!

Din e-postadress är aldrig publicerad or delad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*

Det blev fel när du la in din kommentar. Försök igen.

A r k i v
B l o g r o l l
F o l l o w   m e