England – Liverpool, yeah yeah yeah

Vårt nästa stop på vår Englandsresa var Liverpool, där min väldigt goda vän och kollega Zoe jobbar. Vi tog tåget upp från Coventry, en 2 timmar lång resa ungefär. Allt är så nära i England! När vi kom fram tog Zoe med oss upp på en hotellterass i närheten av där hon har sitt kontor, och vi fick se en rätt häftig vy över Liverpool. Hade förstås inte kameran med mig då, så det fick bli lite bilder från iPhonen, men rätt coolt ändå! Sedan kikade vi in på en utställning som var bröllopsinspirerad, men det var inte direkt mycket att se, så istället njöt vi ute i trädgården och tog lite bilder på varandra.

På eftermiddagen körde Zoe oss sedan till vårt B&B där vi skulle bo på, i Birkdale, som ligger nära Southport där Zoe och hennes man Rob bor. Jag var förstås tvungen att stoppa bilen så att jag fick fota en typisk engelsk pubskylt (med tilhörande pub). Jag tycker de är så läckra!

Dagen därpå (på måndagen) var Zoe tvungen att jobba, så hon hade anlitat sin väninna Andrea att guida oss runt Liverpool. Andreas företag, Liverbird Travel, skapar specialguidade turer, för bara ett antal personer till grupper upp emot 70 personer! Nu var vi lite väl tidiga in till själva Liverpool, så Andrea fick anlita en av sina chaufförer istället, för en specialtur med Beatlesanda.

Mitt första möte med Beatles var när mina föräldrar köpte det vita albumet, men någon stor fan är jag inte, även om jag också gillade St Peppers. Så vi slarvade lite med turen, och för mig som fotograf var det mer intressant att se grindarna vid Strawberry fields än att se de hus där John Lennon och Paul McCartney föddes. Det var ju bara vanliga hus (och Lennons hus höll dessutom på att byggas om). Totalt ointressant!

Men vi hade underbart trevlig med chauffören Alan, som gav oss en titt på Liverpool på ett mer avslappnat och roligt sätt. Och när vi hade sett nog, så tog vi tåget tillbaka till Birkdale, och där fotade vi lite i byn, och till min glädje fann jag både en röd telefonkiosk och en typisk barberarskylt. Rätt kul!

Om ni någonsin åker till Liverpool så rekommenderar jag att se staden (med omgivningar) med hjälp av Liverbird Travel och sedan bo på det ypperligt trevliga B&B i Birkdale, Birkdale Guesthouse. Standarden och servicen var helt enkelt superhög och sängarna enormt sköna!:D

Tone - Grymt vackra bilder! :)

Jenna Danelle - What amazing shots! It really made me feel like I was standing there again! Great photos, phenomenal colors, perfect light! Just love them!

Din e-postadress är aldrig publicerad or delad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*

Det blev fel när du la in din kommentar. Försök igen.

A r k i v
B l o g r o l l
F o l l o w   m e