England – strandpromenad i Southport

På tisdagen hade Zoe lyckats göra sig ledig under eftermiddagen, så hon ville spendera den med oss. Jag ville se lite vatten (man är ju ändå född i en kuststad, så då måste man få se havet), så vi började vår utfärd med en lunch på ett Tea Room (tyvärr inga foton därifrån) med supersmaskig mat!

Sedan begav vi oss ut mot kusten för att kika på den makalösa installationen, Another Place, av konstnären Antony Gormley, som har gjort ett hundra avgjutningar av sig själv i full storlek i järn, som blickar ut mot havet (de står utefter en sträcka av cirka 3,2 km). När det är ebb dyker figurerna upp ur vattnet och står där ståtliga blickande ut mot havet, medan de försvinner under vattnet när det är flod.

Det är rätt häftigt med tidvattnet i England, jag är ju inte van med det, så det är fascinerande att promenera på havsbotten och hitta tång, snäckor och musselskal i sanden, förutom små vattenpölar med vad som ser ut som maskar (läskigt). Det fanns massor att fotografera!

Vi fortsatte sedan till själva Southport och dess pir, där vi också tog några bilder innan det blev för kallt, då dimman drog in och det blev rätt kylig. Vi spenderade sedan kvällen hemma hos Zoe och Rob, tittade på Monty Pythonfilm och åt pizza. Typisk engelskt!:D

Catarina - Ja, det är annorlunda med tidvattnet och vilken skillnad de måste vara – jag menar Antony Gormley är inte direkt kort.

Gun Holmström - Magnificent picts, nice installations with seaside patina and nice portrait of Zoe and Erkki :-)

Olaf Siebert - A great set of images. very nicely done.

Jenna Danelle - I adore the light in these photos – I sooo miss it in England!

Din e-postadress är aldrig publicerad or delad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*

Det blev fel när du la in din kommentar. Försök igen.

A r k i v
B l o g r o l l
F o l l o w   m e