Fjärilshuset på Haga

Efter seminariet med Becker i onsdagsmorse så åkte Erkki och jag ut till Haga (där kronprinsessan ska bo med sin Daniel när de gift sig nästa år). Bredvid slottet finns Fjärilshuset med massor med blommor (mycket orkidéer), fjärilar och andra djur. Bland annat fanns en stor damm med karpar, som var minst sagt nyfikna på oss människor och till och med lät sig klappas av besökarna.

Inne i själva avdelningen för fjärilarna var det 40 grader varmt med en luftfuktighet på 100%. Tokvarmt som i tropikerna med andra ord och kläderna slickade sig på kroppen bara efter några minuter. Men det var ändå inte helt obehagligt, utan mer som en svalare bastu.

Det jag inte tänkte på var att kameran skulle imma igen av värmen och den höga luftfuktigheten, men jag hade tur som hade en linsduk i fickan, så efter 10 minuter hade kameran börjat acklimatisera sig lite, så kunde jag börja torka av frontlinsen för att ta några bilder. Sedan fick jag torka igen, ta några bilder, och torka och upprepa. Det var en riktig utmaning faktiskt, men vilket häftigt ställe!

Här ett smakprov på lite blommor, fjärilar, fåglar, grodor och akvariefiskar. Hade det inte varit så tokvarmt och fuktigt hade denna miljö varit underbar att fota brudpar i. Kanske ett tips till kronprinsessan.:D

butterflies_01butterflies_02butterflies_03butterflies_04butterflies_05butterflies_06butterflies_07butterflies_08

av Petra Hall

visa göm 10 kommentarer

Benny Ottosson - Tjusigt Petra!

Justin - WOW…looks like I will have to visit that place after all:)

Gunnar Holmström - Av en ren ingivelse gick jag in på din bloggsida – och blev rikeligen belönad! Jag är fortsatt jättestolt, Petra!! Härligt att se alla dessa ljuvliga bilder och väldigt trevligt dessutom att läsa alla berömmande ord om dottern från vänner och kollegor!!
Vi ses ju snart och både Thitaree och jag längtar…!

agnelia/RoseMarie - Wow! Helt UNDERBARA foton Petra!

Georgios - Vilka fina bilder Petra! Särskilt den första med de “mjuka” färgerna!

Jeanette - Underbara bilder från fjärilshuset – jag har själv varit där, vet hur härligt det är med alla färger, blommor, fjärilar och andra kryp. Dock blev inte mina bilder därifrån lika fina som dina, men det kan ju bero på utrustning, erfarenhet och kunskap. ;)

Stora kramar – vi ses i Umeå!!!
/ Tett

Solveig - Herregud hur kan man ta sådana bilder?! Vad duktig du är! Är du samma Petra Hall som ingår i lärarteamet på Moderskeppet?
Vet inte hur jag hamnade här, men du blir definitivt en favoritlänk!
Trevlig helg! (Jag skall foto min man som springer göteborgsvarvet…)

Bästa hälsn / Solveig

Petra - Solveig, ja jag är samma Petra Hall. Kul att du gillar bilderna och lycka till både till dig och din man i helgen!) :D

wiwi - Jättefina bilder gillar särskilt den blå grodan…
w

Karin - Hej

Ville bara säga att du tar otroligt vackra bilder.

Din e-postadress är aldrig publicerad or delad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*

Det blev fel när du la in din kommentar. Försök igen.

A r k i v
B l o g r o l l
F o l l o w   m e