Nattfotografering med stjärnljus

I början av mars åkte jag och fästmannen till England (och senare till Italien, mer om det senare) för att gå på fotomässa men också för att träffa en massa folk. Bland annat träffade vi härliga Diana Goss som lärde oss en massa om att fotografera på natten. Vi träffades när det hade blivit mörkt utanför muren på slottsruinen Kenilworth Castle.

Bland annat tog vi en serie med bilder som varade under 30 sekunder vardera under 45 minuter och därefter sammanställer man dessa bilder i efterbehandlingen så att man får ett “stjärnspår” (star trail). Så här kan resultatet se ut.

Detta var första gången för mig, så det var riktigt spännande och det blev inte mindre spännande då vi fick se en meteor susa förbi i i rätt hög fart, och som vi då trodde på låg höjd. Men när vi sedan såg på nyheterna efteråt så hade denna meteor setts över stora delar av England och det häftiga var att vi såg den som ett brinnande eldklot. Fast det syns inte på bilderna dock, men jag plockade ur en bild ur serien så ni får se hur den susar för bi som ett streck under 3o sekunder.

Vi lekte också med elden. Det var rätt fräckt när vi tände eld på en fin stålull som man snurrade i en liten anordning (en ballongvisp och en kraftig ståltråd). Jättehäftig effekt när man låter kameran stå öppen i 30 sekunder eller så.

Sen lekte vi med ljusslingor som när man smög runt och vispade omkring dem så såg det ut som rök. Jättefräckt! Här nedan är två bilder, den ena bilden är på pojkarna som var med och den andra bilden är ett självporträtt med mig ochDiana, som avslutning.

Jane - Härligt inlägg Petra! Både inspirerande och snygga bilder!

Helena - Wow vilka fantastiska bilder!!

Fotograf Viktoria Wigenstam - Wow, grymt snyggt!

Kim - Wow Petra, your night photography blows mine out of the water! So inspiring!

Din e-postadress är aldrig publicerad or delad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*

Det blev fel när du la in din kommentar. Försök igen.

A r k i v
B l o g r o l l
F o l l o w   m e