Tina & Shem

Svenska: Årets första bröllop kunde inte bli bättre! Tina och & Shem som bor i Sydney, Australien (Bondi Beach, en stor temperaturskillnad med andra ord!) kom till Luleå för att gifta sig. Tina är från trakten och då de önskade ett vinterbröllop så vad väl bättre än att gifta sig i det vackra Gammelstad utanför Luleå.

Innan vigseln förberedde sig brudparet på Stadshotellet i Luleå, där mötte även vänner till brudparet upp och de drack australiensk champagne tills det var dags att åka till kyrkan. Tina och Shem fnissade gott hela tiden framme vid altaret i kyrkan (jag hade ju första parkett) och det var två väldigt glada äkta makar som mötte gästernas riskastning på kyrktrappen efteråt.

Medan gästerna gick på rundvandring i Gammelstads kyrkby smet vi iväg och fotograferade lite porträtt. Det var härligt varmt (för att vara norra Sverige i alla fall) och med några korta pauser i den varma bilen så tror jag vi fick många härliga bilder. Efter fotograferingen mötte brudparet sina gäster på Kaptensgården för lite Vargtass och sedan var det dags för mig att lämna brudparet när förrätten serverades.

Nedan följer ett antal bilder från dagen. Det är på långt när inte alla, så jag tror jag kan hitta någon liten överraskning till Tina och Shem när de får se bilderna.

Tack Tina och Shem för att jag fick vara med och dela en stor del av er dag. Det var helt enkelt superskoj!:D

English: The first wedding of 2009 couldn’t have started better!  Tina & Shem from Sydney, Australia (Bondi Beach – a bit of a temperature change!) came to Luleå to get married. Tina is from Luleå and as they wanted a winter wedding, what could be better than to get married in the beautiful Gammelstad outside of Luleå.

Before the wedding the bride and groom prepared at the Stadshotell in Luleå, where friends also turned up to warm up for the wedding with some champagne. Tina and Shem was giggling a lot at the altar (I sort of had the front row seat) and it was a very happy bride and groom that was greeted by their friends and family at the church steps, where they were — according to custom — showered in rice for good luck.

While the guests took a tour around the church cottages, I had the opportunity to take some portraits of the newlyweds. It was nice and warm (for being northern Sweden) and with some few short stops in the warm car, I think I ended up with some nice images. After the photo session, and meet and greet at Kaptensgården it was time for me to leave when the first course was served.

Below are a few images from the day. It’s not even close to everyone, so I think I can find a few surprises to show Tina and Shem, when they are all ready for their proof gallery.

Thank you soo much Tina and Shem for letting me share a great deal of your day. It was in two words: Super fun!:D

tina_shem_01tina_shem_02tina_shem_03tina_shem_04tina_shem_05tina_shem_06tina_shem_13tina_shem_07tina_shem_08tina_shem_09tina_shem_10tina_shem_11tina_shem_14tina_shem_12

av Petra Hall

visa göm 11 kommentarer

Andrea - Fabulous! These are wonderful images!

You truly rock, Petra!!!!

Andrea

christer lindström - Vilka otroligt vackra bilder. Du är en stor inspirationskälla…

David Akesson - well done Petra. And I believe all that DWF ‘Aussie’ commentary made sooooooo much difference in the photos. They are fabulous. And SNOW – gives the concept of a white wedding a whole new meaning given the couple headed there from Sydney town. Love your work.

Lotta - Som vanligt underbara bilder!

Bobbi Angelini - What stunning photographs! I could feel the love energy just by looking at them!

from Friend of mother of the groom. : )

Marie Öqvist - Petra, så underbart härliga bilder! Längtar tills jag får följa med dig.

Niklas - Hej kanon fina bilder skulle jag gifta mig o hade en slant så skulle ja anlita dig.
men undrar en sak bilden på asken med ringar i jag blir inte klok på speglingen,måste vara gjort i photoshop?

Julie Weisberg - You have gotten so good these are beautiful!

sam forbes - Sam Now you can not say I have never sent you an email.MM has been as far north as 9degrees,in to Norway and leaves this day for China.
Love to you both
Dadda

Sue Semple - Thank you.These are stunning photos and they capture the joy, happiness and obvious love of a very special couple. We look forwrd to seeing more. (mother of groom)

Ali - Petra, these are INCREDIBLE!!! Lovely work.

Din e-postadress är aldrig publicerad or delad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*

Det blev fel när du la in din kommentar. Försök igen.

A r k i v
B l o g r o l l
F o l l o w   m e