Italien, där världen möts

Okej, vad tror ni folk gör på dessa bilder? Är det någon form av Chi Gong eller annan asiatisk gymnastik?

italien_d4_01

Nä, man kan nog inte riktigt kalla det för gymnastik, men posen kanske känns igen ändå? Om jag avslöjar att miljontals människor från hela världen har ställt sig i denna pose då? Och att polisen alltid står med en piket vid detta ställe, då folk verkligen flockas i massor på gräset och de måste rensa undan folk då och då, för att inte förstöra den fina gräsmattan framför denna vackra domkyrka (Duomo som det kallas på italienska)?

En sista gissning då: Stället har tre byggnader, varav en kan nog anses som en av byggnadsvärldens misslyckande, men är en stor turistattraktion från hela världen? Byggnaden påbörjades 1174, de hann bygga 3 våningar på 101 år, och de blev inte klara med hela byggnaden förrän i mitten av 1300-talet.

Nu klarnar det nog allt!:D

Visst är det Lutande tornet i Pisa jag pratar om!!

italien_d4_02

Det var majestätiskt att se denna byggnad så nära inpå. Kommersen var förstås hög kring Pisa Doumo och dopkappellet och det lutande tornet. Men förvånansvärt nog så var det inte så dyra souvenirer som man kan tänkas tro. Utan försäljarna var många, så de fick försöka hålla samma låga priser. Och visst ser det magnifikt ut? Om du går till min reseblogg får du se några fler bilder, och även mig själv i högsta hugg med samma hemska pose som alla andra där på området (men kul var det).

Eftersom det var 35 grader varmt passade vi även på att lyxa oss med lite hemgjord glass på en glasseria, där glassen kostade skjortan (8,5 Euro, dvs 90 kr!), och sedan bar turen söderut längsmed Toscanakusten för att kika lite på avstånd på ön Elba (och Monte Christo) och sedan hem igen till en vacker solnedgång. Med andra ord, en mycket trevlig dag i Italien, även om jag kände mig som en typisk turist ett tag (fast det var det värt!)

italien_d4_03italien_d4_04italien_d4_05italien_d4_06italien_d4_07

Gunnar Holmström - Som alltid är det en ren njutning att betrakta dina bilder! Gissningstävlingen runt det lutande tornet var ännu ett snillrikt uppslag. Men min fråga är – när unnar du dig egentligen någon semestervila?

Din e-postadress är aldrig publicerad or delad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*

Det blev fel när du la in din kommentar. Försök igen.

A r k i v
B l o g r o l l
F o l l o w   m e