Florens och David

I går, fredag, åkte vi till Florens för att titta runt lite. Det är en mycket vacker stad i Toscana, där det finns mycket gammal kultur. Bland annat var det ju här som många av de stora konstnärerna höll till. Ett av målen för mig var bland annat att få se den berömda statyn David som Michelangelo gjorde redan när han var 29 år gammal.

Florens är full av mysiga gränder och luften stod i princip stilla när vi var där, då det var kring 40 grader och vindstilla. Men trots att svetten rann efter ryggen och vi drack litervis med vatten, var det värt besväret när man fick se alla vackra konstverk och skulpturer. Hade mina fötter orkat, så hade vi nog stannat ännu längre. Så nästa gång jag besöker Italien ska jag nog stanna ett par dagar i Florens, för att verkligen få njuta av all konst.

Roligt var också att se “den gyllene bron” Ponte Vecchio, eftersom det där kryllar av guldsmedsaffärer på hela bron. Ett riktigt Mecka för den som är ute efter “bling bling” (och vem gillar inte sånt glitter?)

Här är några bilder från vårt besök, några fler finns på min reseblogg (med en längre berättelse också).

italien_d6_01italien_d6_02italien_d6_03italien_d6_04italien_d6_05italien_d6_06italien_d6_07italien_d6_08italien_d6_09italien_d6_10italien_d6_11italien_d6_12

Din e-postadress är aldrig publicerad or delad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*

Det blev fel när du la in din kommentar. Försök igen.

A r k i v
B l o g r o l l
F o l l o w   m e