Mattias, Eva och Vilgot

Tisdagen den 22 mars åkte Erkki och jag till Jönköping för att göra ett studiebesök hos Moderskeppet och Högskolan i Jönköping. Jag skulle träffa “chefen”.

Första gången jag fick kontakt med Mattias var när jag började översätta böcker av Scott Kelby och då skrev jag och tackade jag för en recension han hade skrivit på det nystartade Moderskeppet. Han visste inte om att jag hade översatt boken, men den bästa komplimangen jag fick var “det märktes inte att boken var översatt”, och det var precis vad jag ville höra som nybörjare som översättare.

Åren gick och efter att jag hade gått distansutbildningen i Digital bildbehandling under våren 2008, som Moderskeppet håller i på uppdrag av Högskolan i Jönköping, så gjorde jag tydligen ett så gott intryck på honom att han anställde mig på stört som värdinna på diskussionsforumet PingPong. Så sedan hösten 2008 har han varit min chef. Jag är också värdinna för den andra distanskursen, Visuell kommunikation, och jag älskar verkligen att träffa alla nya elever och hjälpa dem tillrätta, innan de börjar bli varm i kläderna. Det är kul att se dem utvecklas!

Förra året träffade jag Mattias för första gången “live” och han var precis lika underbar “live” som han är som distanslärare. Och när jag frågade om det var okej att komma och “störa” på Moderskeppet, så välkomnade han mig med stora famnen. Tio minuter efter att jag frågade om den 22:a passade bra, skickade han mig ett mail och frågade om jag också hade lust att ta några bilder på honom, hans fästmö Eva och deras son Vilgot, eftersom de, trots att de är flitiga fotografer, inte har så många bilder av dem alla tre tillsammans.

Givetvis ställer jag upp på en sån sak! Vem kan säga nej till chefen?!:D

Nedan följer några bilder som vi tog, och det var rätt improviserat, men jag har hotat med att jag vill ta fler bilder i sommar, när det är lite varmare ute, så det går att ta lite roligare bilder och kanske i en mysigare miljö än på skolområdet på Högskolan.

PS: Om du vill gå någon av de två distansutbildningarna, så finns det ännu tid. Ansökningstiden går ut 15 april, så det är några dagar kvar. Du kan läsa mer om distanskurserna här.

av Petra Hall

visa göm 14 kommentarer

Lotta - Fina bilder, som vanligt =)
Anmäld till Digital Bildbehandling & jag hoppas man kommer med

Petra Hall - Lotta, det ser jag fram emot! :D

Elenore - Jättefina bilder – som vanligt ;-) Kul att höra att Mattias är lika trevlig IRL. Han är ju en fantastisk lärare på distanskurserna. Vilket påminner om att jag borde göra klart VisKom-kursen, hmmmm…

Marit Johansson - Verkligen jättefina bilder. Och kul att läsa en blogg från Piteå, jag bor också där. Kul att du jobbar åt moderskeppet, jag har dom att tacka för allt jag kan om photoshop, har inte gått deras högskolekurs men genom deras hemsida. Den är bäst!

Melanie East - Petra – these are beautiful. A lovely little boy and you’ve really captured the love in this family :)

Crissy - Gorgeous photos, Petra!

Allison Britton - Beautiful bond captured. Love it!

Allegra - I just love your eye!

Lisa - Superhärliga kort. Lite komiskt att se Mattias i en personlig roll och inte som “lärare”. :)

Tammy Warnock - Wow Petra!!! Just gorgeous. Those eyes… The parents are going to have to reinforce the locks to keep the girls out. ;)

Joe D Miles - Lovely set of shots Petra! So natural and beautiful images-your client must be thrilled to bits!

Tess - Hej Petra!

Du är verkligen en superduktig fotograf, och lärare ;) Kul att se Mattias i en annan situation än i sin yrkesroll!

Tess/Fotografi-Visuell Kommunikation VT2011

Eric - Superfina bilder;-)

Desiree Hayes - I love these, Petra! What a beautiful family. Gorgeous, gorgeous, gorgeous!

Din e-postadress är aldrig publicerad or delad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*

Det blev fel när du la in din kommentar. Försök igen.

A r k i v
B l o g r o l l
F o l l o w   m e